moments-unsplash
Normaali iho on helppohoitoinen ja tyytyväinen kevyeenkin hoitoon.

Ihotyyppiopas: normaali- ja sekaiho

Normaali iho on lähtökohtaisen tasapainoinen: se ei tukkeudu tai kuivu helposti, ei ole liialliseen herkkyyteen taipuva eikä sen hoito vaadi kantajaltaan suuria ponnisteluja. Normaali iho ei tavallisesti reagoi ulkoisiin olosuhteisiin, kuten vaihtuviin säätiloihin tai stressiin, vaan on tasaisen tyyni. Toki normaalikin iho voi joskus saada muutaman hormoninäpyn, kuivahtaa satunnaisesti pinnaltaan tai se saattaa kiillellä otsan ja nenän muodostamalta T-alueelta, mutta nämä pienet muutokset tasapainottuvat tavallisesti itsekseen eivätkä saa aikaan pitkäkestoisempia harmeja.

Lähtökohtaisesti niputan normaali- ja sekaihon saman ihotyyppikategorian alle. Sekä normaali- että sekaiho ovat helppohoitoisia eikä suuria ongelmia ole. Sekaihon harmeksi luetaan T-alueen kiiltely, maltillinen tukkeutuminen sekä poskien hienoinen kuivuminen. Uskaltaisin kuitenkin väittää, että useimmat sekaihot ovat liian vähän kosteutusta saaneita, normaalin ihon kategoriaan kuuluvia hipiöitä. Jos iho ei saa tarpeeksi kosteutta, muuttuu sen pinta kevyen kiristäväksi ja kalvomaiseksi eikä ihon automaattisesti tuottama tali levity ihon pinnalle huomaamattomasti. Päinvastoin, tali jää nalkkiin pintakuivan kalvon alle ja näkyy ulospäin kiiltelevänä kerroksena. Jos pintakuivuutta ei olisi, levittyisi tali ihon pinnalle huomaamattomasti ja se pitäisi huolen ihon pinnan joustavuudesta, pehmeydestä ja puolustuskykyvystä. Näin iho toimisi luontevalla ja optimaalilla tavalla.

Entäpä mustapäät? Niitä sekaihoisilla riittää, sanotaan. Mustapää syntyy, kun ihohuokosen pinnalla tai sisällä oleva tali hapettuu ja muuttuu tämän vuoksi tummaksi pinnaltaan. Joskus huokosessa on paljon, joskus olemattoman vähän talia. Etenkin nenän alueen huokoset saatetaan niputtaa mustapäiksi riippumatta siitä, onko niissä juurikaan talia vai ei. Tässä osassa kasvoja huokoset ovat kooltaan hiukan suuremmat kuin muualla kasvoilla ja venynyt huokosen suu voikin tehdä näyttää mustapäisen tummalta täplältä, olipa siinä talia tai ei. Normaalinkin ihon nenän seutu voi näyttää läheltä katsottuna mustapäiden kansoittamana, mutta on mahdollista, että talintuotanto tällä alueella on täysin normaali eivätkä huokoset ole tukossa.  Parhaiten suurentuneita huokosia saa häivytettyä riittävällä kosteutuksella. Kun ihosolut pullistuvat kosteuden myötä, eivät venähtäneet huokoset näy yhtään niin selvästi kuin kosteusköyhän ihon hiukan kasaan vetäytyneet ihosolut. Lisäkosteuden myötä myös nenän ja otsan mahdollinen pintakuivuus helpottavat ja talintuotanto tasapainottuu, jolloin kiiltely ja tunne tukkoisuudesta vähenee.

Jos tuntuu, että oma naama on mustapäitä pullollaan ja muut kulkevat ympäriinsä tasaisen ihon kera, kannattaa myös muistaa lähitarkkailun aikaansaama vääristymä. Omaa ihoasi tarkkailet nenä kiinni peilissä ja saatatpa oikein etsimällä etsiä epätäydellisyyksiä. Ystäväsi tai satunnaisen tuttavan ihon näet kauempaa ja tasapainoisemmassa, totuudenmukaisemmassa valossa. Itsekriittisyys ja iho-ongelmiin identifioituminen on länsimaisessa kulttuurissa syvällä istuva tapa katsoa itseä. Usein asiakkaani saattaa julistaa ihonsa tilan katastrofaaliseksi samalla, kun omat silmäni näkevät edessäni seisovan ihmisen ihon hiukan tasapainoa etsivänä mutta kauniina. Näkemyseromme johtuu todennäköisesti siitä, että minä katson kokonaisuutta pienen askeleen päästä, ystävällisin silmin samalla, kun asiakkaani anturit ovat virittäytyneet kritiikin puolelle. Monelle oman peilikuvan katsominen hyväksynnällä on massiivisen muurin takana ja tutumpaa onkin ottaa turvaksi nippu moitteita ja ongelmalähtöisen analyysin perusteet. Tämän vuoksi, jos satunnaisotannasta ilmoittautumaan pyydettäisiin sekaihoisia, olisi nousevia käsiä huomattavasti suurempi joukko kuin normaali-ihoisiksi itsensä mieltäviä. Sameaan ja harmaaseen taipuvat ihot – jälleen käsiä nousisi.

Miksi seka- ja normaali-ihon välisen rajan liudentamisella on väliä? Sekaihoiseksi itsensä kokeva hakeutuu helposti iholleen liian tasapainottavien ja voimakkaiden tuotteiden äärelle ja saattaa liian kuivattavalla tai vähäravitsevalla hoidolla lisätä ajattelemattaan pintakuivuuden ja kiiltelyn kierrettä. Oman ihon mieltäminen epätasapainossa olevaksi normaaliksi ihoksi voi olla juuri se tarvittava sysäys itselle sopivamman ihonhoitorutiinin löytämiseen. Lisäksi se saattaa olla psykologinen ensiaskel rauhallisemman, vähemmän ongelmalähtöisen ihosuhteen rakentamisessa mikä voi vahvistaa myötätuntoisempaa suhtautumista itseen.

On huomioitava, että vaikka perusihotyyppi olisi mikä, se kaipaa usein pientä hienosäätöä ja tasapainottamista. Normaali iho voi olla liian kevyellä hoidolla taipuvainen pintakuivuuteen tai herkkyyteen. Lisäksi ikääntyminen muuttaa helppoakin ihoa vaateliaampaan suuntaan. Iho on jatkuvassa muutoksessa oleva elin ja perusihotyypin määrittely antaa ainoastaan pääpiirteistä suuntaa ihon tarpeista. Hienovaraisempia hoitosuuntia on hyvä tarkistaa vuodenaikojen mukaan ja jos ongelmia ilmaantuu – mutta samalla hyväksi havaitullakin setillä voi pärjätä pitkään.

Normaali- ja sekaihon puhdistus

Puhdista ihosi säännöllisesti ainakin kerran päivässä, mieluiten iltaisin, äläkä käytä puhdistukseen liian peseviä tuotteita. Normaali-ihoiset ovat saattaneet seilata teini-iän läpi ilman iho-ongelmia, eikä säännöllisille ihonhoitorutiineille ole tämän vuoksi ollut pakottavaa tarvetta. Näin se usein menee: jos iholla on näppy- tai finniongelmia, on ihonhoidosta mitä todennäköisemmin tullut säännöllinen rutiini jo nuorena. Jos iho taas on ollut ongelmaton, ei ihon puhdistamisesta tai kosteuttamisesta välttämättä ole tullut automaattista tapaa. On hienoa, jos iho on vaivaton ja kevyellä hoidolla pärjäävä. Simppelistä, säännöllisestä hoidosta on silti hyvä tehdä tapa, sillä puhdistamalla iholtasi meikin, aurinkosuojavoiteen ja ilmakehän saasteet pidät huolta ettei iho herkisty, tukkeudu tai kuivu.

Pese ihosi iltaisin käyttämällä pehmeää puhdistusöljyä tai -maitoa. Jos kaipaat puhdistusrituaaliin mukaan geeliä tai vaahtoa, on kaksoispuhdistus suositeltavampi vaihtoehto kuin se, että geeli tai vaahto olisi ainoa käytössäsi oleva tuote. Kaksoispuhdistuksessa pyörittelet puhdistusöljyn tai -balmin iholle rauhassa ja annat öljymäisen tuotteen nostaa päivän aikana kertyneet liat pois, minkä jälkeen otat käsiisi pienen määrän puhdistusgeeliä ja annat sen tehostaa ensin levitetyn puhdistusöljyn poishuuhtoutumista. Näin saat puhdistukselta sekä öljyn hellävaraiset meikin, talin ja aurinkosuojavoiteen liuottavat hyödyt että geelin raikastavat, freesaavat vaikutukset. 

 • De Mamiel Cleansing Dew on tiivis ja pehmeä, iholta hellästi emulgoituva puhdistusöljy, joka sopii etenkin täyteläisemmästä puhdistustuotteesta pitäville. Öljyn tuoksu on ihana ja rauhoittava. Jos ihosi on taipuvainen pintakuivuuteen ja herkkyyteen, on tämä oiva tuote putsariksi!
 • In Fiore Treate Cleansing Milk on ohut, maitomainen puhdistustuote, joka puhdistaa ihon yhtä aikaa sekä hellästi että tehokkaasti. Maito kestää tarvittaessa pidempääkin pyörittelyä eikä jätä iholle liian hoidettua pintaa. Tuote on todella riittoisa!
 • Ranavat Cream Cleanser on In Fioren maitoon verrattuna täyteläisempi puhdistusmaito, joka sopii runsaan ihotuntuman ystäville. Tuote suoriutuu kaikesta muusta putsauksesta mainiosti, mutta useimpien ripsareiden kanssa se nikottelee. Jos meikkaat vähän tai käytät vedenkestävää tai vedellä poistettavaa ripsaria tämä ei haittaa. Tuote jättää ihon ihanan tasavärikseksi.
 • Agent Nateur Cleansing Oil on mainio, kohtuuhintainen puhdistusöljy, joka sopii käytettäväksi yksinään tai saman sarjan geeliputsarin kanssa kaksoispuhdistuksessa. Lempeä tuoksu ja hellät aktiiviaineet ovat keränneet kiitosta niin herkkäihoisten kuin aktivoivampaa vaikutusta kaipaavien joukossa.
 • Seed to Skin the Divine Cleanser on ihana sitruunamelissalta tuoksuva jelly, jossa on enemmän tekstuuria ja tuntumaa kuin ohuessa öljyssä. Ensin iholle pyöritellessä tuote tuntuu balmimaiselta, mutta vettä lisätessä se vaihtuu maitomaiseen olomuotoon. Tuote huuhtoutuu hyvin ja jättää ihanan raikkaan olon.
 • Mara Cleansing Oil on lähes tuoksuton, ohut puhdistusöljy, joka emulgoituu hyvin ja sopii myös niille, jotka suhtautuvat öljypuhdistukseen epäilevästi. Öljy on todellinen monitoimituote, sillä sen entsymaattista kevyttä kuorintavaikutusta hyödyntäen voi skipata kokonaan erillisen kuorinta-aineen. Jätä öljy iholle hampaidenpesun ajaksi ja huuhtele sitten, kun se on levännyt iholla muutaman minuutin – saat samalla hellän, rakeettoman kasvokuorinnan.
 • Seed to Skin The Divine Cleanser
  Seed to Skin The Divine Cleanser
 • In Fiore Treate Gentle Cleansing Emulsion
  In Fiore Treate Gentle Cleansing Emulsion
 • De Mamiel Pure Calm Cleansing Dew
  De Mamiel Pure Calm Cleansing Dew
 • Mara Algae Enzyme Cleansing Oil
  Mara Algae Enzyme Cleansing Oil
 • Ranavat Luminous Ceremony Cream Cleanser
  Ranavat Luminous Ceremony Cream Cleanser
 • Agent nateur h o l i ( c l e a n s e ) cleansing face oil makeup remover
  Agent Nateur Holi (Cleanse) Cleansing Face Oil Makeup Remover

Sekaihoiseksi itsensä mieltävillä saattaa olla käytössä tarpeettoman vahvoja puhdistusgeelejä tai -vaahtoja, joilla saatetaan haluta taistella ihon kiiltelyä ja mustapäitä vastaan. Tästä tuloksena on todennäköisemmin ihon pinnan kuivuminen ja kiiltelyä ja tukkoisusutta tuottava ja ylläpitävä kierre. Ole geeliputsareiden suhteen tarkka: jos ihosi kiristelee puhdistuksen ja kuivauksen jälkeen, on käytössäsi liiaksi ihon omaan suojavaippaan kajoava tuote. Jos taas iholle jää raikas ja ”helppo” olo, olet turvallisilla vesillä. Seuraavista tuotteista saatat löytää ihollesi riittävän hellän putsaavamman tuotteen, tai mahdollisesti kaksoispuhdistuksen kakkosvaiheeseen sopivan puhdistuksen. Seuraavat tuotteet voivat myös olla loistavia valintoja aamuputsariksi.

 • Agent Nateur Acid (Wash) on mieto puhdistusgeeli, joka on oma suosikkini aamuputsaukseen. Tuotteen puhdas, raikas tuoksu herättää lempeästi eikä geeli itsessään kuivata ihoa ollenkaan.
 • Seed to Skin Clarity Cleanse on hippusen napakampi geeliputsari, joka jaksaa emulgoida iholta minkä tahansa puhdistusöljyn. Kerran päivässä, esimerkiksi aamulla käytettynä se kirkastaa ihoa näkyvästi ja pitää ihon raikkaana ja hengittävänä.
 • Argentum Apothecary le Savon Lune on kiinteä puhdistuspala, joka sisältää runsaasti ihoa rauhoittavia ja tasapainottavia raaka-aineita. Sekaihoinen rakastaa tuotteen puhdistavaa vaan ei kuivattavaa vaikutusta. Tuote on erinomainen ihominimalistille ainoana putsarina sekä öljyputsauksen kakkosvaiheena!
 • Argentum apothecary Kit de découverte -kokeilupakkaus
  Argentum Apothecary Le Savon Lune
 • Seed to skin the Clarity cleanse
  Seed to Skin The Clarity Cleanse
 • Agent Nateur acid wash
  Agent Nateur Acid (Wash) Lactic Acid Skin Brightening Cleanser

Normaali- ja sekaihon kosteutus

Jos pidät ihoasi sekaihona, on minulla hyviä uutisia: ihohaasteesi ovat todennäköisesti ratkaistavissa suhteellisen helposti päivittäisen ihonhoidon keinoin! Normaali- ja sekaihon hoidoksi riittää hyvä kosteutus sekä vesi- ja öljymäisten ihonhoitotuotteiden oikea suhde. Sekaiho saattaa siirtyä normaali-ihon kategoriaan, jos uskallat samaan aikaan luopua korostetusta ihon ongelmien etsimisestä.

Jos ihosi ei ole helposti kuivuva tai tukkeutuva, voit valita, nautiskeletko monivaiheisesta tuotteiden kerrostamisesta vai pidätkö ihon kosteutuksen simppelinä. Laadukkaiden ja hyvin valittujen tuotteiden kohdalla voi ajatella, että muutaman erilaisen kosteustuotteen yhdistäminen tuo enemmän tehoja verrattuna hyvin askeettiseen kosteutukseen, mutta tässä kannattaa kuunnella omia mieltymyksiä. Jos ihominimalismi kiehtoo, on normaali ihotyyppi lottovoitto – todennäköisesti voit valita kotihoidoksesi karsitun ja askeettisen hoitorutiinin. Jos taas monikerroksellisempi hoito tuntuu omalta, ei mikään estä sinua hyödyntämästä useampien purkkien antamaa ravintoa.  Yleisesti ohjeistaisin normaali-ihoista valitsemaan iholle jätettävien tuotteiden hoitopalettiin vähintään kaksi tuotetta, joista toinen antaa iholle vesimäistä, toinen öljymäistä kosteutta. Vesimäiseen kosteutukseen lasketaan kasvovesi ja geeli- tai maitomainen seerumi, öljymäiseen puolestaan kasvoöljy. Kasvovoide on näiden kahden välimaastossa. Voit testata, pidätkö eniten seerumin ja öljyn yhdistelmästä, vai tuntuuko esimerkiksi kasvoveden ja kasvoöljyn tai seerumin ja voiteen kombo hyvältä. Ja tosiaan, mikään ei toki estä sinua käyttämästä kolmen stepin taktiikkaa – siihen turvaan itsekin. Kasvovesi-seerumi-öljy-voide -yhdistelmällä lähes iho kuin iho voi parhaiten sillä se pysyy kosteutettuna, kirkkaana ja napakkana. Mitä useampi kerros iholle levitetään, se pienempiä yksittäisten tuotteiden annosmääriä tarvitsee käyttää.

Kasvovedet: 

 • De Mamiel Dew Facial Mist on syväkosteuttava ja -ravitseva suihke, jossa vesimäiseen kosteutukseen yhdistyy öljymäisten aktiiviaineiden hoitava vaikutus. Tuote rauhoittaa ihoa hyvin ja antaa sille kauniin kuullon.
 • Aika Toner on herkkyyteen taipuvallekin iholle sopiva suihke, josta normaali-ihoinen voi helposti valita hienosäätävää ihonhoitovaikutusta. Vata-kasvovesi kosteuttaa, Pitta-kasvovesi rauhoittaa ja Kapha-kasvovesi sopii rauhoittamaan talintuotantoa.
 • Ranavat Jasmine Hydrating Mist on kauniin yksinkertainen, säilöntäaineeton tuote, jonka sisältämä jasmiini kirkastaa ihoa ja rauhoittaa mieltä. Ihanantuoksuinen neste tulee täydellisenä, sopivan ohuena kosteushuntuna, eikä sen suihkuttelua malttaisi lopettaa lainkaan.
 • De Mamiel Dewy Facial Mist
  De Mamiel Dewy Facial Mist
 • Aika Tonic -kasvovesi
  Aika Tonic
 • Ranavat Royal tonique
  Ranavat Royal Tonique Jasmine Hydrating Mist

Kasvoveden ja seerumin toiminnat yhdistävä essence-hoitoneste:

 • Vintner’ Daughterin Active Treatment Essence on todellinen taikaliemi, joka sopii ihonhoidoltaan tehoja kaipaavalle normaali- ja sekaihoiselle. Neste korvaa käytännössä kasvoveden, seerumin ja kuorinnan, ja se taklaa paitsi kuivuutta, tukkoisuutta ja maksaläiskien syntyä ja kiinteyttää ihoa. Pullo on erinomainen ihominimalistille!
 • Seed to Skin The Fermen’tonic on Vintnerin Essences tavoin ihoa kuoriva ja kosteuttava neste. Sen ihoa hoitavat vaikutukset jäävät kapeammaksi kuin Vintnerissä, mutta tuotteen hinta-määrä-laatusuhde on mainio. Fermen’tonic on sen verran napakka ja tehokas, että rajoittaisin sen käytön kertaan päivässä.
 • Agent Nateur Holi (Water) on hellä, kevyen geelimäinen kasvovesi, joka yksinkertaisen hoidon ystävällä hoitaa sekä kasvoveden että seerumin tehtävät. Tuote on äärimmäisen riittoisa, ja voit halutessasi imeyttää sitä iholle useita kerroksia. Ihosta tulee kauniin pullea ja kosteutettu!
 • Vintners Daughter Active Botanical Essence
  Vintner’s Daughter Active Treatment Essence
 • Agent nateur h o l i ( w a t e r ) pearl and rose hyaluronic essence
  Agent Nateur Holi (Water) Pearl And Rose Hyaluronic Essence
 • Seed to Skin the Fermen'tonic
  Seed to Skin the Fermen’tonic

Seerumit:

 • De Mamiel Antioxidant Serum on täyteläinen, maitomaisen geelimäinen seerumi, joka antaa iholle pulleutta, kosteutta ja napakkuutta. Todellinen monitoimituote, siis! Jos kaipaat normaali- tai sekaihoisena jo hiukan kiinteyttäviä tehoja, kannattaa katsoa tämän pullon suuntaan ja yhdistää sen yhteyteen kasvoöljy tai -voide.
 • Kypris Antioxidant Dew on ohut, maitomainen seerumi, joka on yleensä ensimmäinen suositukseni jos asiakas haluaa lisäkosteutta/lisärauhoitusta/vaihtaa edullisemmasta kosmetiikasta syvävaikutteisempaan. Koostumukseen ja tuloksiin ihastuvat kaikki!
 • Seed to Skin the Biom’sphere on ohuen voiteen ja seerumin väliltä oleva rauhoittava probioottiseerumi. Tuoksuton tuote sopii myös herkkänenäisille.
 • Patyka Regenerating Serum on hinta-laatusuhteeltaan mainio yleisseerumi, joka kosteuttaa ja kirkastaa ihoa. Tuoksu on hiukan synteettisen karkkinen, mikä viehättää toisia ja etäännyttää toisia, mutta seerumin vaikutukset ovat hintaan nähden erinomaiset.
 • De Mamiel Intense Nurture Antioxidant Elixir
  De Mamiel Intense Nurture Antioxidant Elixir
 • Kypris Antioxidant Dew
  Kypris Antioxidant Dew
 • Seed to Skin the Biom'sphere serum
  Seed to Skin The Biom’Sphere Serum
 • Patyka Radiance regenerating serum – uudistava seerumi
  Patyka Radiance Regenerating Serum

Kasvoöljyt: 

 • Mara Sea Vitamin C serum on ohut ja hyvin imeytyvä öljy, joka sopii hengittävää ja kirkastavaa tuntumaa kaipaaville. Öljyssä on korkea pitoisuus C-vitamiinia, joka toimii vahvana antioksidanttina sekä tasoittaa ihon väriä ja kiinteyttää ihoa.
 • In Fiore Nourrit oil on monen ikisuosikki. Laatuunsa nähden kohtuuhintainen Nourrit pitää ihon joustavana ja napakkana, ja tasapainottaa pieniä hormonaalisia epäpuhtauksia. Tuoksu on ihanan kukkainen!
 • Vintner’s Daughter Active Botanical Serum on oiva tehotuote syvävaikutusta kaipaavalle normaali- ja sekaihoiselle. Tuote tekee kaiken mitä kasvoöljyltä voi toivoa: se kiinteyttää, kirkastaa, ravitsee ja heleyttää ihoa sekä tasapainottaa tulehduksia ja herkkyyttä.
 • De Mamielin kausiöljy on pyöreä, samaan aikaan täyteläinen että ihoon hyvin imeytyvä öljy, joka on sovitettu vastaamaan kunkin vuodenajan erityishaasteisiin. Tuote on loistava yleisöljy jokaiselle, joka haluaa ihon nuorekkuutta ylläpitävää ja vaikuttavaa tuotetta, kuitenkin niin, että ihon rauhoittaminen ja peruskosteutus on huomioitu. De Mamielin öljyt sisältävät uskomattoman taidokkaan sekoituksen eteerisiä öljyjä sekä kasvi- ja kukkauutteita.
 • Agent Nateurin Holi (Oil) -öljy on mainio tuote niille, jotka pitävät hyvin ihoon imeytyvistä öljyistä. Hunajaisen pehmeä tuoksu on miellyttävä ja vaikutuksiltaan tuote sopii niin herkkäihoisille kuin tuloksia kaipaaville.
 • Vintner's Daughter Active Botanical Serum
  Vintner’s Daughter Active Botanical Serum
 • Agent nateur h o l i ( o i l ) refining ageless face serum
  Agent Nateur Holi (Oil) Refining Ageless Face Serum
 • Mara Beauty Sea Vitamin C Serum
  Mara Beauty Sea Vitamin C Serum
 • De Mamiel Summer Facial Oil
  De Mamiel Summer Facial Oil
 • In Fiore Nourrit Complexe Face Oil Concentré
  In Fiore Nourrit Complexe Face Oil Concentré

Kasvovoiteet

 • In Fiore Creme de Fleur yhdistää syvävaikutteisuuden, ravitsevuuden ja hoitavuuden sekä ohuen koostumuksen. Tuntumansa puolesta tuote kallistuu jopa hienoisesti seerumimaiseen imeytyvyyteen, mutta sen kyky sitoa kosteutta ihoon on mahtava. Jos asiakkaani tahtoo selvitä yhdellä kosteustuotteella eikä välitä kerrostamisesta, suosittelen aina In Fioren Creme de Fleuria.
 • De Mamiel Exhale Daily Hydrating Nectar SPF 30 on ehdottomasti paras aurinkosuojatuote. Sen hyvin ihoon imeytyvä koostumus pitää ihon hengittävänä eikä lainkaan tukkeutuvana, mutta tuote ravitsee ihoa huomattavasti paremmin kuin suurin osa SPF-voiteista. Kevyen kevyt sävy tasoittaa ihoa ja maskeeraa huomaamattomasti pieniä väriepätasaisuuksia.
 • Sacred Nature Nutrient Cream on hyvin kohtuuhintainen ja toimiva voide hänelle, joka etsii kosteusvoiteeltaan ennen kaikkea peruskosteutusta. Tuote on raikas ja helppo käyttää ja sen alle voit yhdistää joko seerumin tai öljyn.
 • Patyka Multi-Protection Radiance Cream on toimivaa Patykaa parhaimmillaan. Tuoksussa on hiukan synteettinen viba, mutta koostumus viehättää ja vaikutukset ylittävät purkista maksetun hinnan. Moni preferoi hygieenistä pumppupulloa, tässä sekin on kohdallaan!
 • In Fiore Crème de Fleur
  In Fiore Crème de Fleur
 • De Mamiel Exhale Daily Hydrating Nectar
  De Mamiel Exhale Daily Hydrating Nectar SPF 30
 • Sacred Nature Nutrient Cream
  Sacred Nature Nutrient Cream
 • Patyka Multi-protection radiance cream
  Patyka Multi-Protection Radiance Cream

Normaali- ja sekaihon ekstrahoito

Kaikenlaiset ihot ottavat kerran viikossa tehtävän ekstrahoidon kiitollisuudella vastaan, eikä normaali tai sekaiho tee tässä poikkeusta. Kuorinta kerran viikossa pitää ihon pinnan pehmeänä ja mahdollistaa hoitotuotteiden paremman imeytymisen. Naamio silloin tällöin antaa iholle lisäravintoa valitsemassasi muodossa: kosteuttavalla naamiolla ravitset ihoa tehokkaasti, puhdistavammalla tasapainotat ja kirkastat sitä. 

Kasvokuorinnat normaali- ja sekaiholle

Normaali- tai sekaihoisen ei tarvitse karttaa kuorinnassaan rakeita. Erivahvuisia kuorintoja löytyy monelta sarjalta, ja ne kaikki tehostavat ihon uusiutumiskykyä, parantavat kosteustuotteiden imeytyvyyttä ja kirkastavat ihoa.

 • Seed to Skin The Radiance on tiukkarakeinen tehokuorija niille, jotka arvostavat tuntuvaa ja näkyvää kuorintaa. Hiekkamaisesta koostumuksestaan huolimatta tuote ei revi tai riivi ihoa. Voit sovittaa kuorivuuden itsellesi sopivaksi valitsemalla, kuinka kosteina kätesi ovat tuotetta pyöritellessä ja kuinka hellillä tai napakoilla otteilla rakeita pyörittelet.
 • Ranavat Facial Polish on kermainen, täyteläinen ja pehmeärakeinen kuorinta-aine, jota voit käyttää myös kosteuttavana naamiona. Todellinen 2-in-1-tuote, siis, joka sopii hellempää kuorintavaikutusta kaipaavalle.
 • Patyka Double Action Smoothing Scrub on toimiva yleistuote, joka sujahtaa pakkausmuotonsa vuoksi helposti reissu- tai treenikassiin. Hiekkamaiset rakeet muistuttavat Seed to Skinin kuorintaa mutta ne on yhdistetty voidemaiseen pohjaan, joka tasoittaa kuorivuutta.
 • Seed To Skin The Radiance
  Seed to Skin The Radiance
 • Ranavat Imperial glow Facial polish
  Ranavat Imperial Glow Facial Polish
 • Patyka Double action smoothing scrub
  Patyka Double Action Smoothing Scrub

Kasvonaamiot normaali- ja sekaiholle

Normaali- ja sekaihoinen voivat valita kasvonaamion oman fiiliksen, ihon senhetkisen tarpeen ja vuodenajan mukaan. Halutessaan jokainen naamiosivulla listattu tuote olisi mahdollinen ja hyvä valinta, mutta nostan tähän muutaman helppokäyttöisen ja toimivan tuotteen esille erityisinspiraatioksi!

 • Seed To Skin The Manuka Nutri-Mask
  Seed to Skin The Manuka Nutri-Mask
 • Ranavat Flawless Veil – Resurfacing AHA Saffron Masque
  Ranavat Flawless Veil – Resurfacing AHA Saffron Masque
 • Aika Face Mask Honey Hydration
  Aika Face Mask
 • Mara Beauty Volcanic Sea Clay Detox Mask
  Mara Beauty Volcanic Sea Clay Detox Mask
 • Patyka Intensive Moisturising Mask
  Patyka Intensive Moisturising Mask

LUE MYÖS NÄITÄ