Kuivasta ihosta ei tarvitse kärsiä.
Kuivasta ihosta ei tarvitse kärsiä.

Ihotyyppiopas: Kuiva iho

Kuiva iho on taipuvainen kiristelyyn ja jos tilanne äityy pahaksi, saattavat hilseily, karheus ja jopa punoitus tulla mukaan oirekirjoon. Kuiva iho on yleensä ohut ja ihohuokoset ovat pienet. Kuivaihoinen kokee tavallisesti, että ihonhoitotuotteiden antama kosteus holahtaa läpi eikä jää iholle ravitsemaan sitä riittävästi. Kiristävä tunne iholla voi helpottaa hetkeksi tuotteita levitettäessä, mutta palaa nopeasti takaisin. Älä sekoita kuivaa ihotyyppiä pintakuivuuteen, joka voi vaivata väliaikaisesti kaikenlaisia ihoja. 

Miten kuivaa ihoa hoidetaan?

Kuivalta iholta puuttuu sekä rasvaa eli lipidejä että vesimäisiä kosteustekijöitä. Sen hoidossa yhdistetään ohuet, vesimäiset vesikosteuskerrokset ja täyteläisemmät öljyt ja voiteet. Erikoostumuksisten tuotteiden kerrostaminen on tärkeää – yhdestä purkista ei saa kaikkea tarvittavaa, niin ihanaa kuin se olisikin. Neuvon kuivaihoisia noudattamaan kosteutuksessa ainakin kolmivaiheista kerrostamista. Puhtaalle, kasvovesikosteutetulle iholle levitetään seerumi, öljy (tai balmi) sekä voide, mahdollisesti vielä loppubalmi, eikä tuotteiden käyttömäärissä kannata kitsastella. Tuotteita tulee hieroa ihoon riittävän pitkä aika, sillä lyhyt sipaisu ei riitä aktivoimaan usein jäykkää ja kuivaa kudosta. Kun puhdistustuotetta ja kosteustuotetta hierotaan levitettäessä minuutin tai muutaman ajan, alkaa kudos notkistua ja pehmetä ja sen aineenvaihdunta paranee huomattavasti. Kun verenkierto ja lymfa-aineenvaihdunta tehostuu, muuttuu solujen sisällä oleva soluväliaine jäykästä, toimimattomasta ja hyytelömäisestä olomuodostaan notkeammaksi ja joustavammaksi. Tällöin iho kosteutuu ikään kuin sisältä päin. 

Kuivan ihon puhdistaminen

Puhdistuksessa kannattaa käyttää iholta pois pyyhittäviä balmeja tai öljyjä. Unohda geelit ja vaahdot. Jos käytät puhdistustuotteen poistamiseen kangasliinaa, esimerkiksi de Mamielin ihanan paksuja kasvopyyhkeitä, et joudu lotraamaan vedellä joka saattaa kuivattaa haurasta ihoa entisestään. Puhdistusliina kostutetaan lämpimällä vedellä ja puristetaan siitä ylimääräiset vedet pois, minkä jälkeen putsari ja sen mukana meikki ja lika pyyhitään iholta hellästi. Kannattaa käyttää liinan molemmat puolet, niin voit olla varma, että kaikki meikinrippeet poistuvat. Jos et yksinkertaisesti pysty kuvittelemaan itseäsi liinaputsailijaksi, voit käyttää poishuuhdeltavaa balmia, puhdistusöljyä tai -maitoa. Ihon puhdistaminen kerran päivässä, illalla, riittää varsin hyvin. Muista hyödyntää tilaisuutesi notkistaa soluväliainetta pitkähköllä hieronnalla puhdistuksen yhteydessä! Samalla saat karheaan, kuivaan pintasolukkoon liikettä ja tehostat ihon aineenvaihduntaa.

 • De Mamielin puhdistusbalmi on täyteläinen, balmimainen tuote, joka pehmenee iholla runsaaksi öljyksi. Tällä voi halutessaan tehdä pitkänkin puhdistushieronnan ja jos intoa riittää, voi balmin jättää iholle joksikin aikaa naamion tavoin. Tuoksu on raikas ja hellivä sitruuna-hunajamainen herkku. Tuote poistetaan puhdistusliinalla. 
 • Aikan puhdistusbalmi sopii herkkyyteen taipuville kuivaihoisille. Se sisältää pienen määrän savea, jolloin balmi tuntuu iholla kiinteämmältä ja vähemmän öjyiseltä kuin de Mamielin balmi. Pitta-puhdistustuote tunnetaan parhaiten saunanaamiona, sillä moni suojaa sillä ihonsa löylyihin mennessään. Iho ei kuivu kuumasta saunasta vaan saa syvävaikutteista hoivaa lämmön aktivoidessa naamion vaikutukset. Tuote poistetaan puhdistusliinalla.
 • Ranavat Luminous Ceremony Cream Cleanser on hellävarainen puhdistusmaito, joka sopii hyvin kuivaihoisille. Se jättää ihon pehmeäksi ja hoidetuksi ja tasoittaa punoitukseen taipuvaa hipiää. Tuote on poishuuhdeltava. 
 • De Mamiel Pure Calm Cleansing Dew on täyteläinen puhdistusöljy, jonka atsuleeneista saatava tuoksu on pehmeä ja nautinnollinen. Tuote emulgoituu iholta huuhtelemalla ja jättää ihon täyteläiseksi ja ravituksi. Se voidaan poistaa myös puhdistusliinalla, etenkin, jos napakampi puhdistustulos on toiveissa. 
 • De Mamiel Restorative Cleansing Balm
  De Mamiel Restorative Cleansing Balm
 • Aika Wellness deep cleanser syväuhdistava naamio
  Aika Pitta Deep Cleanser
 • De Mamiel Pure Calm Cleansing Dew
  De Mamiel Pure Calm Cleansing Dew
 • Ranavat Luminous Ceremony Cream Cleanser
  Ranavat Luminous Ceremony Cream Cleanser
 • De Mamiel Cleansing Cloths
  De Mamiel Cleansing Cloth

Kasvovesi kuivalle iholle:

Puhtaan ihon kosteustuotteiden kerrostaminen aloitetaan kasvovedestä. Se tasapainottaa ihon happovaipan ja antaa iholle ensimmäisen kerroksen vesimäistä kosteutusta sekä hyvän tujauksen aktiiviaineita. 

 • Säilöntäaineeton Aikan Vata -kasvovesi on kehitetty kuivaa ihoa silmälläpitäen. Jos iho on kuivuuden lisäksi herkkä, on säilöntäaineettomuus iso plussa. Pieni ripaus merisuolaa pitää koostumuksen stabiilina ja iho saa ayurvedisen yhdistelmän intialaisia, ihoa ravitsevia yrttejä. 
 • de Mamielin Dewy Mist on sopii kuivalle iholle loistavasti ja sisältää runsaasti öljymäisiä ainesosia. Tuoksu on lumoava! Nimeäisin tämän kasvoveden sijaan ohueksi, vesimäiseksi seerumiksi, niin hyvän määrän aktiiviaineita se iholle antaa. 
 • Patykan kasvovesi on kohtuuhintainen ja erittäin toimiva perustuote. Se antaa iholle reilun suihkauksen kosteutta ja tekee ihon hetkelliseksi jopa hiukan märäksi. Pehmeä, vieno tuoksu sopii myös tuoksuherkille.
 • De Mamiel Dewy Facial Mist
  De Mamiel Dewy Facial Mist
 • Aika Tonic -kasvovesi
  Aika Tonic
 • Patyka Essential lifting lotion -kasvovesi
  Patyka Essential Lifting Lotion

Seerumit kuivalle iholle

Seerumin tarkoitus on tuoda ihoon runsas annos kosteustekijöitä ja pehmittää ihon kuivaa pintaa. Kun iho on ensin pehmitetty tämänkaltaisilla vesipohjaisilla seerumeilla, imeytyvät seuraavaksi levitettävät öljyt ja balmit ihoon nopeammin, tehokkaammin ja syvemmälle. 

 • Kuivan ihon ykköstuote on In Fioren Serum Cerate, joka on koostumukseltaan kiinnostava. Balmimainen tuote tuntuu ensin iholla lähes öljymäiseltä, mutta hetken hieronnan jälkeen se imeytyy ihoon helposti kuin seerumi. Serum Cerate toimii myös lisäilytuotteena päivän mittaan silloin, jos esimerkiksi toimistotilan ilmastointi lisää kosteuden haihtumista iholta ja ihoa alkaa kiristellä ja kutittaa. Sitä voi myös sekoittaa ohuempaan seerumiin lisäravinnon antamiseksi. Suosittelen lämpimästi Kypriksen Antioxidant Dew’n ja Serum Ceraten yhdistelmää – lopputulos on raikas, kuulas ja syväravittu. 
 • de Mamielin Intense Nurture Antioxidant Elixir on yksi kuivaihoisten lempituotteista. Paksu, maitogeelimäinen seerumi levittyy ihanasti ja humpsahtaa ihoon hetken kuluttua kokonaan. Seerumi antaa iholle myös napakoittavia ja kiinteyttäviä vaikutuksia.  
 • Kypriksen ohut ja iholle raikkaan kosteushunnun jättävä Antioksidant dew on ikisuosikki, olipa ihotyyppi mikä tahansa. Kuivaihoinen voi käyttää seerumia reilunkin lammikon per levityskerta, eikä ole huono idea pumpata ihoon muutama tämäntyyppinen kerros jos tilanne äityy pahaksi. Antioxidant Dew’ssä ei ole eteerisiä öljyjä ja tuotteen tuoksu on hyvin mieto. 
 • de Mamielin First Fix on antioksidanttisisartaan hiukan täyteläisempi ja sisältää vesimäisten ainesosien lisäksi myös hiukan öljyjä. Tuote on herättänyt ihastusta herkkyyteen taipuvien kuivaihoisten kohdalla sekä niissä, jotka toivovat tuotteiltaan kosteutuksen lisäksi kiinteytystä. 
 • De Mamiel First Fix Serum
  De Mamiel First Fix Serum
 • In Fiore Fleur Vibrante Serum Cerate
  In Fiore Fleur Vibrante Serum Cerate
 • De Mamiel Intense Nurture Antioxidant Elixir
  De Mamiel Intense Nurture Antioxidant Elixir
 • Kypris Antioxidant Dew
  Kypris Antioxidant Dew

Kasvoöljyt kuivalle iholle

Kuiva iho ei pärjää ilman kasvoöljyä. Öljyä tarvitaan sekä ihon pinnassa että syvemmällä solukossa, sillä kuivassa ihossa lipidit ovat kauttaaltaan vähissä. Jos ihon vesikosteutus jää väliin, voi öljy jäädä lillumaan kuivan ihon pinnalle. Tämän myötä mielikuvaksi saattaa jäädä, että öljyt eivät toimi ja ihoa yritetään hoitaa paksuilla, megatuhteilla voiteilla. Ongelmaksi muodostuu se, että kun ns pohjatöitä ei ole tehty eikä ihon vesi- ja öljykosteutuksesta ole huolehdittu, jää voide istumaan ihon pintaan ja voi kyllä viedä tunteen kiristelystä joksikin aikaa pois, mutta muutoksia syvemmällä solukossa ei saada aikaan. Kuivaa ihoa ei kosteuteta lätkäisemällä ihon pinnalle vaseliinia, vaan erityyppiset kosteuskerrokset pitää syöttää iholle sellaisessa tahdissa kuin sen on mahdollista ottaa vastaan. 

 • Jos tunnistat itsessäsi vierauden tunteen öljyjä kohtaan, harkitse Kypriksen Beauty Elixir -öljyjä. Ne imeytyvät haastavaankin ihoon erinomaisesti ja tekevät ihosta täyteläisen ja hoidetun. Kosteuttavin ja ravitsevin versio, Beauty Elixir I -öljy, sisältää runsaasti ruusun eteerisiä öljyjä. Sen antama ravinto ei haihdu pois imeytymisen jälkeen vaan se sitoutuu soluihin selkeästi havaittavalla tavalla. 
 • In Fioren Nourrit-öljy on kohtuuhintaisten kasvoöljyjen klassikko. Öljyn tuoksu on lumoava, koostumus miellyttävällä tavalla liukas ja iho tulee hyvin ravituksi. Nourrit hoitaa myös hormonaalisesti kiukuttelevaa ihoa ja tasapainottaa satunnaisia näppyjä, jotka voivat olla myös kuivan ihon kiusana.
 • de Mamielin kausiöljy ei ole varsinaisesti suunnattu ihotyyppien mukaan, vaan sen tarkoitus on tasapainottaa ihoa kuin ihoa vuodenajan mukanaan tuomissa haasteissa. Kuivaihoiset asiakkaani rakastavat kausiöljyjä, mikä osoittaa, että ne vastaavat hyvin vähälipidisen ja ohuen ihon haasteisiin. De Mamielin tuoksut ovat samaan aikaan voimakkaita ja pehmeitä ja vaikuttavat eteeristen öljyjen avulla myös mieleen. 
 • In Fioren Solution Botanique -öljyjen Calendula– tai Fleur Vibrante -vaihtoehdot sopivat kuivaihoisille ja koska pullokoko on massiivinen, ei näiden öljyjen kanssa tarvitse laskea tippoja vaan öljyä saa todella kaataa iholle surutta. Siinä missä öljyä laitetaan tavallisen kokoisesta pullosta keskimäärin 5–8 tippaa per levityskerta, voidaan Solution Botanique -öljyjä käyttää pipetillisen verran kerrallaan – ja tämä on huikeat parikymmentä tippaa! Jos pohjakosteutus on tehty hyvin, imee iho suurenkin määrän öljyä kudoksiinsa ja voit kuvitella, kuinka suuresti kuiva iho tästä nauttii. 
 • Maran Universal Oil antaa iholle ravintoa paksuhkossa muodossa. Öljy jää usein tuntumaan iholla jonkin verran, ja on käyttäjästään kiinni, tuntuuko tämä hyvältä vai liialliselta. Universal Oilin raaka-ainepohja on mainio, ja sisältää paljon ihoa hellästi aktivoivia leväuutteita. Koska tuote ei sisällä eteerisiä öljyjä, on se hyvä valinta tuoksuherkille ja raskaana oleville. 
 • Kypris Beauty Elixir I – 1000 Roses
  Kypris Beauty Elixir I – 1000 Roses
 • In Fiore Fleur Vibrante Solution Botanique
  In Fiore Fleur Vibrante Solution Botanique
 • In Fiore Calendula Solution Botanique
  In Fiore Calendula Solution Botanique
 • De Mamiel Spring Facial Oil
  De Mamiel Spring Facial Oil
 • In Fiore Nourrit Complexe Face Oil Concentré
  In Fiore Nourrit Complexe Face Oil Concentré
 • Mara Beauty Universal Face Oil
  Mara Beauty Universal Face Oil

Kasvobalmit kuivalle iholle

Kasvoöljyn voi halutessaan korvata öljymuotoista tuotetta tuhdimmalla balmilla, joka kiinteänä tuotteena sisältää öljyihin verrattuna enemmän vahoja. Kun balmia otetaan sormenpäihin, alkaa se notkistua ja muuttuu hetkessä öljyksi. Balmi jättää iholle öljyyn verrattuna täyteläisemmän tunteen ja sopii etenkin talviajan tuotteeksi. Kerrostamista rakastavat voivat vaihtoehtoisesti levittää balmin seerumi-öljy-voide-yhdistelmän jälkeen viimeisenä kerroksena.

 • In Fioren Fleur Vibrante on hellivä ja hoitava balmi, jonka muutama asiakkaani on tittelöinyt kultabalmiksi. Se on ensituntumalta hyvinkin öljyinen mutta imeytyy ihoon kauniisti, ja ravitsevuutensa lisäksi se napakoittaa ihoa hyvin.
 • de Mamielin Skin Recovery Blend on rauhoittava ja tasapainottava balmi, joka sisältää pienen määrän savea. Tämän vuoksi balmin koostumus on hyvin erilainen kuin edellä mainitun Fleur Vibrante Balmin. Yksinään käytettynä Skin Recovery Blend saattaa tuntua tuhdilta ja hiukan ihon pinnalle jäävältä, mutta jos sen sekaan sekoittaa tipan tai kaksi öljyä, muuttuu kombo ravitsevaksi, hyvin imeytyväksi ja erittäin hoitavaksi. Balmin tuoksu on ihana! 
 • De Mamiel Skin Recovery Blend
  De Mamiel Skin Recovery Blend
 • In Fiore Fleur Vibrante Healing Floral Essence / Face Balm Concentré
  In Fiore Fleur Vibrante Healing Floral Essence / Face Balm Concentré

Voiteet kuivalle iholle

Seerumin ja öljyn/balmin päälle laitetaan vielä voide sulkemaan kosteus ja ravintoaineet ihoon. Voiteeseen jos mihin kannattaa panostaa, sillä syvävaikutteisuuden huomaa tässä kategoriassa selvästi. Paksu voide ei ole automaattisesti paras, vaan tärkeintä on, kuinka hyvin voide sitoo kosteuden ihoon. 

 • Tuhdeimmista vaihtoehdoista Ranavatin Bakuchi Cream on erinomainen valinta kuivalle iholle, sillä se jättää ihon täyteläisen ja ravitun tuntoiseksi ja imeytyy ihoon hienosti. Bakuchivoide myös tasoittaa ihon sävyn upean heleäksi. 
 • In Fioren Creme de Fleur tuntuu levitettäessä ohuelta ja kevyeltä, mutta sen kosteudensitomiskyky on mahtava. Kun sen laittaa seerumin ja öljyn päälle, jää iho joustavaksi ja pehmeäksi ja ihossa olevan kosteuden voi tuntea ihon raikkautena ja eloisuutena. 
 • Kypriksen Puff of Love on kiinnostava sekoitus ohuen täyteläistä geelivoidetta. Se imeytyy hyvin mutta jättää iholle kevyen suojaavan pinnan, mikä on yleensä kuivaihoisten mieleen. Moni normaali-ihoinen saattaa kokea Puff of Loven liian tuntuvaksi tuotteeksi, mutta kuivaihoisille pintatuntuma tuo hellivyyttä ja hoitavuutta. 
 • Seed to Skinin The Cure on täyteläinen ja erittäin kiinteyttävä ja napakoittava voide. Se sopii kuivaihoisille, jotka haluavat tuotteeltaan selkeitä tuloksia juonteiden ja uurteiden pehmentämiseksi. 
 • Patykan Youth Remodeling Cream Ultra Rich on Patykan täyteläisin voide, joka on tuntumaltaan eniten perinteisen voiteen oloinen. Täyteläinen voide jättää iholle hiukan öljyisen ja tuhdin olon. Tuote on hinta-laatusuhteeltaan mainio. 
 • Kypris Puff of Love
  Kypris Puff of Love
 • Seed to Skin The Cure
  Seed to Skin The Cure
 • In Fiore Crème de Fleur
  In Fiore Crème de Fleur
 • Ranavat Eternal Reign Renewing Bakuchi Crème
  Ranavat Eternal Reign Renewing Bakuchi Crème
 • Patyka Youth Remodelling Cream Rich Texture
  Patyka Youth Remodelling Cream Rich Texture

Kuivan ihon vartalon hoito

Kuivaihoiset jos ketkä tietävät, että vartalon ihon hoito on yhtä tarpeellista kuin kasvojen ihon ravitseminen. 

 • Seed to Skinin Balance-vartalonpuhdistusöljy on runsas, ylellinen ja iholta hyvin huuhtoutuva öljy, joka puhdistaa iholta lian ja hien kuivattamatta. Jos innostut, voit öljytä itsesi kaulasta varpaisiin ennen suihkuun menemistä ja suihkussa valuva vesi huuhtoo puhdistusöljyn iholtasi. Öljyn tuoksu on hyvin mieto ja sopii myös herkkänenäisille.
 • In Fioren vartalobalmi on varmastikin maailman ihanin, ravitsevin vartalon kosteustuote – ainakin minä antaisin tämän tittelin ja pokaalin tuotteelle epäilemättä! Jättimäinen purkki iholla öljyksi muuttuvaa balmia ei ole huokea, mutta tuote kestää pitkään ja hoitaa säärten tiukimmatkin hilseilyt pehmeäksi ja sileäksi ihoksi. Upeita tuoksuja on viisi ja niillä kaikilla on omat aromaterapeuttiset vaikutuksensa. 
 • Ranavatin Mighty Majesty Fortifying Hair Serum on hiusöljy, jolla kuivat suortuvat pehmenevät. Ohut hiusöljy toimii parhaiten päänahkaan hierottuna ja yön yli vaikuttamaan jätettynä. Kuivaihoisilla myös päänahka saattaa olla hilseilevä ja kutiseva, ja Mighty Majesty hoitaa tätä ongelmaa erinomaisesti. Öljyä voi levittää pienessä määrin myös pituuksiin. 
 • In Fiore Baume pour Le Corps
  In Fiore Baume pour Le Corps
 • Ranavat Mighty majesty
  Ranavat Mighty Majesty Fortifying Hair Serum
 • Seed to skin The Balance
  Seed to Skin The Balance

Tärkeät ekstratuotteet kuivalle iholle

Kuivan ja kosteusköyhän ihon täsmätuotteista löytyy vinkkejä ihon syvähoitoon, jota on hyvä tehdä kerran pari viikossa. Kuivaakin ihoa kannattaa kuoria, tosin hyvin hellästi ja rauhallisesti, ja tämän jälkeen iho kannattaa kosteuttaa erityisen hyvin. Kosteusnaamiot tehostavat ihon kykyä lukita kosteus sisäänsä. 

 • Silmänympärysvoiteista täyteläisimmät löytyvät Kyprikseltä ja Aikalta. Ad Astra -voide on todella tuhti ja sopii herkillekin silmille. Täyteläinen voide on tarkoitettu yökäyttöön, mutta mikään ei estä sen käyttöä aamuisinkin. Aikan silmänympärysbalmi puolestaan on iholla öljymäiseksi muuttuva tuote, joka ei jätä ihoa raskaaksi mutta ravitsee syvältä. 
 • Kyprsi Ad Astra Eye Cream
  Kypris Ad Astra Eye Cream
 • Aika Wellness silmänympärysvoide
  Aika Eye Balm
 • Kosteusnaamioiden parhaat ovat Aikan Honey Hydration Mask, Patykan voidemaiset naamiot, Seed to Skinin Manuka Nutri-Mask sekä Kypriksen Cerulean. Patykan Pro-Collagen Mask sopii erinomaisesti yön yli jätettäväksi, samoin kuin vähemmän aktivoiva sisarensa Intensive Moisturising Mask. Sekä Aikan Honey Hydration että Seed to Skinin Manuka Nutri-Mask hyödyntävät hunajan ravitsevaa ja antibakteerista voimaa. Aika sopii herkkäihoisillekin, Seed to Skin niille kuivaihoisille, jotka haluavat tuotteiltaan kiinteyttäviä vaikutuksia. Kypriksen Cerulean on arvokas mutta erittäin vaikuttava geelinaamio, jota voi etenkin talvikaudella käyttää vaikka joka ilta yötuotteena seerumin ja öljyn kanssa. Se antaa kuivan ihon paljon kaipaamaa vesikosteutta sellaisessa muodossa, jonka iho voi ottaa vastaan.
 • Kuiville huulille runsasta kosteutta antaa ILIAn Lip Wrap Mask. Se on parhaimmillaan yötuotteena, jolloin tuhdin ravinnon lisäksi naamion sisältämät papaijaentsyymit tekevät hellää kuorintaa ja pitävät huulet pehmeinä. 
 • Kypris Cerulean Mask
  Kypris Cerulean Mask
 • Seed To Skin The Manuka Nutri-Mask
  Seed to Skin The Manuka Nutri-Mask
 • Patyka Pro-Collagen Lift Mask
  Patyka Pro-Collagen Lift Mask
 • Aika Face Mask Honey Hydration
  Aika Face Mask
 • Patyka Intensive Moisturising Mask
  Patyka Intensive Moisturising Mask
 • ILIA Lip Wrap Hydrating Mask
  ILIA Lip Wrap Hydrating Mask

Tuotteettomat vinkit 

 • Älä kiirehdi tuotteiden levittämisessä vaan ota runsaasti aikaa puhdistustuotteen sekä öljyn ja voiteen hieromiseen. Kun tuotteita hierotaan levitettäessä muutaman minuutin ajan, alkaa kudos notkistua ja pehmetä ja sen aineenvaihdunta paranee. Verenkierron ja lymfa-aineenvaihdunnan tehostuessa muuttuu solujen sisällä oleva soluväliaine jäykästä, staattisesta ja hyytelömäisestä olomuodostaan notkeammaksi ja joustavammaksi. Iho kosteutuu ikään kuin sisältä päin.
 • Nauti sisäisesti runsaasti kylmäpuristettuja, hyvälaatuisia öljyjä. Niitä voi lisätä salaatteihin, puuroihin ja smoothiehin eikä muutama ruokalusikallinen aka puolisen desiä ole päivässä yhtään liikaa. Lisäksi omega- ja kalaöljykapselit ovat hyvä juttu etenkin talviaikaan, kun ilmasto on kuivalle iholle haastavin. 
 • Syö lämmintä ja hyvin sulavaa ruokaa. Koska keho on kokonaisuus, on ravinnon laadulla väliä myös ihon kannalta. Tarkemmat ravinto-ohjeet kannattaa hakea osaavalta ravintoterapeutilta, mutta ihokokemukseni kautta suosittelen panostamaan lämpimiin ruokiin ohi salaattien ja smoothieiden. Niitäkin voi toki pitää mukana kokonaisuudessa, mutta lämmin ruoka auttaa kuivuvaan taipuvaa kehoa ja ihoa pysymään notkeana, ravittuna ja elinvoimaisena. 
 • Pyri tuomaan elämääsi muhevaa iloa ja nautintoa! Keho, iho ja mieli kulkevat samoja polkuja. Vaikka kuivasta ihosta ei missään tapauksessa voi vetää johtopäätöstä siitä, että mieli olisi kuiva ja nääntynyt, ohjaat pursuilevalla, täyteläisellä ilolla ja hersyvällä naurulla itseäsi kokonaisuutena täyteyden energian suuntaan. Hyvän, sinua miellyttävän illallisen valmistaminen, nautintoa tihkuvan jazz-kappaleen kuuntelu tai kuuma kylpy kokovartaloöljyämisen kera voivat olla esimerkkejä ravitsevista ja hyvää tekevistä iloista, joita voit valita järjestää itsellesi päivittäin. Näe vaivaa, ettet uppoudu kiireen ja taakkojen alle. 

LUE MYÖS NÄITÄ