Kesällä ihonhoito saa olla helppoa ja rentoa.

Vuodenajat: Ihonhoito kesällä

Lämpö, helle ja hiki, siitä on Suomen kesä tehty! Yhtä paikkaansapitävä trio voisi olla myös sade, kylmyys ja sääsket, sen verran epävakaiset ovat pohjolan lyhyiden kesäkuukausien säät. Luvassa saattaa olla tunnelmointia laiturinnokassa tai värjöttelyä sisällä - sään jumalat heittelevät noppiaan ja meistä jokainen hyödyntää ilmoja mieltymystensä mukaan. Olipa kuumaa tai viileää, ja piditpä helteistä tai et - joka tapauksessa ulkona ollaan paljon, UV-altistus on näillä leveysasteilla huipussaan ja mökkeilyn ja matkustamisen myötä helppous ja rentous ovat ihonhoidon A ja O. Miten ihoa kannattaa kesällä hoitaa ja mihin seikkoihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota?

Kesä kohtelee ihoja hyvin eri tavalla. Lämmin ilma ja auringon valo on joidenkin hipiöille taivas, joillekin takuuvarma tulehdusten aiheuttaja. Akneen taipuvaisten ihojen omistajat saattavat voida huokaista helpotuksesta – aurinko vaikuttaa tukkeutumien syntyyn yleensä tasapainottavasti ja rauhoittavasti, ainakin, jos ihon päivittäinen puhdistus ja peruskosteutus on kunnossa. Rosaceasta kärsivien iho taas saattaa lehahdella polttavan auringon myötä tavanomaista enemmän ja tulehdustaipumus saa ei-toivottua lisäpontta kuumuudesta ja hiestä. Kesällä onkin erityisen tarpeen hoitaa ihoa kiinnittämällä huomiota sen erityistarpeisiin. Kuitenkin, olitpa akne-, herkkä- tai kuivaihoinen, on kesäihon hoidossa silti myös kaikille sopivia, yhteisiä piirteitä. Ihon huolellinen puhdistaminen illalla, uv-suojan käyttö ja ihon riittävä kosteutus vesimäisiä aktiiviaineita painottaen ovat elementtejä, jotka jokaisen kannattaa huomioida helteiden aikaan.

UV-säteet ja aurinkovoiteen käyttö

Kesän ihonhoidon tiivistys alkaa tietysti – ja valitettavasti – auringon vaaroista varoittelulla. Niin ihanaa kuin valo ja lämpö ovatkin, liittyy UV-säteisiin riskejä jotka kannattaa tiedostaa. Oikeilla suojaustoimenpiteillä minimoit auringon ihoa rappeuttavat vaikutukset aka palamisen, juonteet ja pigmenttiläiskät. Täältä löytyvästä artikkelistani saat lisää tietoa ihon turvallisesta suojaamisesta auringolta. Jutun pääpointteja on kaksi:

 • Muista lisätä aurinkovoidetta 2-3 tunnin välein, sillä voiteiden suojausteho hiipuu siitä eteenpäin nopeasti. SPF-voiteen levitys kerran päivässä aamulla ei riitä! 
 • SPF 30 riittää Suomen oloissa kenelle vaan, herkkäihoisimmillekin. SPF 30 suodattaa noin 97% UVB-säteistä, kun taas SPF 50 suodattaa niistä 98 %. Ero ei siis ole massiivinen. Tärkeää sen sijaan on muistaa lisätä aurinkosuojaa päivän mittaan. 

Erinomaisia luonnonkosmetiikan aurinkosuojia ovat seuraavat tuotteet:

 • De Mamielin Exhale Daily Hydrating Nectar SPF 30 on niin jumalaisen ihana voide, ettet halua luopua siitä edes kaamosaikana. Ohut ja juuri sopivasti hoitava ja kosteuttava voide tekee ihosta kauniin kuultavan, silti enemmän mattapintaisen kuin kiiltävän, eikä tuki herkintäkään ihoa. Pieni hento sävy ei toimi meikkivoiteena, vaan antaa iholle hennon pehmeän tasoituksen. Tämä on valikoimani ehdottomasti ostetuin spf-suojan sisältävä tuote. Fanijoukko on suuri ja vannoutunut!
 • Kypriksen Heliotropic SPF 30 on ensikokeilemalta perinteisen aurinkovoiteen tuntoinen, valkoinen ja tiiviihkö, mutta kun tuotetta lämmittää pienen nokareen sormenpäissä ja painelee tai levittää sen iholle, huomaa, kuinka hyvästä tuotteesta on kyse. Iholle jää kirkas ja kosteutettu fiilis ilman tahmeutta. Heliotropic löytyy aina laukustani, sillä mielestäni se on ehdottoman paras tuote aurinkosuojan lisäilyyn päivän mittaan. Sen painelu meikin päälle ei tuhraa tai tee tunkkaista tai likaista oloa, vaan paremminkin antaa pienen raikastavan touch-upin. Voide on tosi riittoisa!
 • ILIAn uutukainen C Beyond Triple Serum SPF 30 on meikkisarjan vähiten meikkimäinen fluidi. Ohuessa, kevyen öljymäisessä tuotteessa on hitunen sävyä, mutta iholle levitettäessä se haihtuu ja lopputulos on hiukan heleän kuultava. Peittävyyden sijaan fluidissa on C-vitamiinia ja muita seerumimaisia hoitavia ainesosia.
 • Patyka Dark Spot Correcting Fluid SPF 30 on erityisesti pigmentaatioherkälle iholle suunniteltu suojakertoimen sisältävä päivävoide. Koostumus on miellyttävä ja hinta kohtuullinen. Verrattuna saman sarjan keltatuubiseen SPF-voiteeseen tämä versio on ohuempi ja kevyempi.
 • ILIAn Radiant Translucent Powder SPF 20 on niiden pelastus, jotka eivät suostu lisäämään voidemaista aurinkosuojatuotetta meikin päälle. Tupsaus läpikuultavaa puuteria ja kas, iho on turvassa UV-säteiltä!
 • Aika Pitta Polish
  Aika Pitta Polish
  82,00
 • Activist Mānuka Honey Mask
  Activist Mānuka Honey Mask
  97,00
 • Activist Raw Mānuka Honey 850+MGO
  Activist Raw Mānuka Honey 850+MGO
  164,00
 • Activist Green Botanical Serum
  Activist Green Botanical Serum
  106,00
 • Le Prunier Plum Beauty Oil
  Le Prunier Plum Beauty Oil
  109,00
 • Agent Nateur Holi (Bath)
  Agent Nateur Holi (Bath)
  78,00
 • ILIA C Beyond Triple Serum SPF 30
  ILIA C Beyond Triple Serum SPF 30
  65,00
 • Kypris Lip Elixir Balm
  Kypris Lip Elixir Balm
  66,00
 • Mara Sea Silk Lip Balm
  Mara Sea Silk Lip Balm
  30,00
 • Mara Sea Kale Sunscreen Serum
  Mara Sea Kale Sunscreen Serum
  60,00
 • De Mamiel Exhale Daily Hydrating Nectar
  De Mamiel Exhale Daily Hydrating Nectar SPF 30
 • Kypris Heliotrope Pot of Shade
  Kypris Pot of Shade: Heliotropic SPF Primer
 • ILIA C Beyond Triple Serum SPF 30
  ILIA C Beyond Triple Serum SPF 30
 • Patyka High Protection Dark Spot Correcting Fluid SPF 30
  Patyka High Protection Dark Spot Correcting Fluid SPF 30

Ihon puhdistus kesällä 

Mökkilomilla tai telttaillessa meikkaus on minimissään tai jää kesätauolle. Ethän silti unohda iltapuhdistusta! Kesällä ihon huolellinen puhdistus on ensiarvoisen tärkeää. Hikoilu ja aurinkosuojavoiteet täytyy saada puhdistettua hyvin, jotta iho säilyy hengittävänä eikä tukkeudu. Jos mustapäät tai pienet hikinäpyt ovat tavallisesti seuranasi kesällä, tehosta etenkin iltapuhdistusta. Älä silti turvaudu liian rajuihin tuotteisiin. Anna puhdistusöljyn tai -balmin olla paras ystäväsi myös lämpiminä kuukausina, sillä niillä saat parhaiten poistettua joskus tiukastikin iholla istuvan aurinkovoiteen. Öljy liuottaa aurinkosuojafiltterin pois hellästi mutta todella tehokkaasti. Jos kaipaat tämän jälkeen iholle lisäraikastusta, tee tuplaputsaus ja sipaise puhdistusöljyn päälle hellävaraista puhdistusgeeliä. Turvaudu tuotteisiin, jotka eivät kuivata ihoa, sillä muussa tapauksessa iho voi lähteä kuivumaan pinnalta ja tämä voi johtaa ihon tukkeutumiseen. Samaista lempeää puhdistusgeeliä voit käyttää aamupuhdistukseen. 

Kesällä mainiot öljy- tai jellymäiset, iholta huuhdottavat puhdistustuotteet:

 • Argentumin La Lune De Velours -puhdistusjelly on herkkäihoisten salainen ase. Hopeahydrosoli rauhoittaa etenkin herkkää akneihoa ja rosaceataipuvaista hipiää. Tuote on ensipyörittelemältä pehmeän öljymäinen mutta emulgoituu veden kanssa erinomaisesti. Mukana tuleva pehmeä luonnonsieni tehostaa puhdistusta.
 • Seed to Skinin The Divine Cleanser on raikas, sitruunamelissalta tuoksuva puhdistusjelly, joka kirkastaa samean ja harmaan ihon hetkessä. Iho freesautuu ja raikastuu ja jää kosteutetuksi.
 • Maran entsymaattinen puhdistusöljy on lähes tuoksuton, ohut ja erinomaisen hyvin huuhtoutuva. Jos et koe olevasi puhdistusöljytyyppiä, saattaa Mara käännyttää sinut. Tuote poistaa tiukimmankin meikin helposti eikä jätä lainkaan öljymäistä tunnetta iholle.
 • Agent Nateurin suloisen tuoksuinen puhdistusöljy sopii herkkäihoisellekin. Voit käyttää tuotetta yksinään tai yhdistää sen saman sarjan puhdistusgeelin rinnalle. Kaksikosta on saatavilla myös erinomainen matkakokoinen duopakkaus!
 • Argentum Apothecary La Lune de Velours
  Argentum Apothecary La Lune De Velours
 • Seed to Skin The Divine Cleanser
  Seed to Skin The Divine Cleanser
 • Mara Algae Enzyme Cleansing Oil
  Mara Algae Enzyme Cleansing Oil
 • Agent nateur h o l i ( c l e a n s e ) cleansing face oil makeup remover
  Agent Nateur Holi (Cleanse) Cleansing Face Oil Makeup Remover

Aamupuhdistukseen tai kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen sopivat geelimäiset ja maitomaiset puhdistustuotteet:

 • Argentumin Le Savon Lune -puhdistuspala on todellinen monitoimituote. Saippuaton saippuapala (kyllä, melkoinen paradoksi) toimii ainoana puhdistustuotteena reissuilla ja on todellinen tähti kaksoispuhdistuksessa öljymäisen putsarin emulgoijana. Se pesee myös hiukset ja kropan. Antibakteerinen, hopeahydrosolia sisältävä puhdistuspala ei kuivata ihoa. Se tasoittaa ihon pintaa näkyvästi ja vähentää ihon kiiltelyä ja epäpuhtauksia. Silti samaan aikaan tuote on niin hellä, että voi huoletta pestä sillä myös silmämeikin. Yksi pala kestää loputtoman pitkään ja on todella riittoisa.
 • In Fioren Treate -puhdistusmaito poistaa meikin ja talin iholta mainosti. Se sopii minimalistin yhden puhdistuspullon taktiikkaan, mutta loistamaan se pääsee kaksoispuhdistuksessa. Ohutta maitoa on helppo työstää. Kosteuttava koostumus sopii niin kuiva- kuin sekaihoisellekin.
 • Seed to Skinin The Clarity Cleanse -geeli on napakka, ihoa hellästi kuoriva puhdistustuote, joka kirkastaa ihoa näkyvästi. Tuote on mahtava etenkin ei-emulgoituvien puhdistusöljyjen emulgoijana, ja on täydellinen aamuputsari. Sitruksinen tuoksu ilahduttaa.
 • Agent Nateurin Acid (Wash) -puhdistusgeeli on mieto ja lempeä. Herkkäihoisille sopiva sarjan geeliputsari ei irrota yksinään meikkiä tai aurinkovoidetta, mutta on mitä mainioin aamupuhdistustuote. Tuote toimii hyvin myös yhdessä Holi (Cleanse) -puhdistusöljyn kanssa.
 • Argentum apothecary Kit de découverte -kokeilupakkaus
  Argentum Apothecary Le Savon Lune
 • In Fiore Treate Gentle Cleansing Emulsion
  In Fiore Treate Gentle Cleansing Emulsion
 • Seed to skin the Clarity cleanse
  Seed to Skin The Clarity Cleanse
 • Agent Nateur acid wash
  Agent Nateur Acid (Wash) Lactic Acid Skin Brightening Cleanser

Ihon kosteutus kesällä

Moni haluaa vaihtaa kesällä ohuempiin ja raikkaampiin kosteustuotteisiin. Tässä ei kannata olla liian hätäinen, vaan on parempi kuulostella ihon tarpeita ennen kevennystä, sillä liian aikainen kosteuden vähentäminen saattaa tehdä ihosta pintakuivan ja aiheuttaa kiiltelyä ja tukkoisuutta. Itse saatan mennä hellekauden läpi lähes samalla tuotearsenaalilla kuin talvella, mutta käytän tuotteita eri suhteessa kuin pakkasilla. Lisään kasvoveden ja seerumin määrää ja vastaavasti vähennän öljyn ja voiteen roolia, mutta levitän iholle saman määrän kosteuskerroksia kuin talvellakin. 

Anna kesällä auringolle altistuneelle ihollesi aktiiviaineita, joilla se voi palautua UV-säteiden pommituksesta. Aurinko on suurin yksittäinen ihon vanhenemiseen vaikuttava tekijä, sillä se rappeuttaa ihon kimmoisuudesta ja kiinteydestä vastaavia kollageeni- ja elastiinisäikeitä. Antioksidanttisilla tuotteilla saat vahvistettua ihon kykyä palautua soluvaurioista. Lue lisää aiheesta täältä

Soluja korjaavien tehoaineiden lisäksi iho tarvitsee runsaasti vesimäistä kosteutta. Kuumalla kelillä iho ei ole yhtä altis kuivumaan pinnalta kuin talvella, mutta se tarvitsee kosteutta pysyäkseen tasapainossa. Seerumit ja kasvovedet ovat parhaita ystäviäsi näillä ilmoilla. Koska aurinko vaikuttaa ihoon kuivattavasti, saat pidettyä ihon ravittuna vesimäisten tuotteiden kanssa ilman, että iholle tulisi tukalan raskasta tunnetta. Jos öljyjen käyttö ei hellekautena houkuttelisi ollenkaan, suosittelen silti laittamaan tipan tai kaksi öljyä seerumin joukkoon. Näin iho saa öljyliukoisia ravintoaineita mutta se jää kevyen ja hengittävän tuntoiseksi. Itse rakastan öljyjä kuumallakin kaudella mutta valitsen täyteläisempien tuotteiden sijaan ohuita, ihoon hyvin imeytyviä öljyjä. Voit käyttää niitä kesällä ihan yhtä runsaalla kädellä kuin talvellakin, mutta vaihtamalla öljyä kevyemmäksi pidät ihon raikkaana. 

Ihoa virkistävät seerumit ja vesimäisen kosteuden lähteet

 • Vintner’s Daughter Active Treatment Essence hoitaa kasvoveden, seerumin ja kuorinnan tehtävät. Ihoa uudistava hoitoneste on todellinen teholiemi, joka sopii etenkin kiinteytystä, syväkosteutusta ja ihon kirkastusta kaipaaville. Muutama tippa nestettä Active Treatment Essenceä kasvoöljyn alla – muuta et juuri kaipaa.
 • In Fiore Complexe De Fleur -seerumi on anti-age-seerumeiden kuningatar. Harva tuote pystyy kiinteyttämään ihokudosta niin selkeästi kuin tämä tuote. Ohut, maitomainen seerumi imeytyy ihoon salamannopeasti ja jättää tasaisen, kosteutetun tunteen.
 • Seed to Skin The Alche’mist on vesimäinen tehopommi, jonka kanssa et tarvitse erillistä kasvovettä. Ihoa raikastava ja pulleuttava seerumi uudistaa kudosta ja tasoittaa sen sävyä.
 • Kypris Antioxidant Dew on ympärivuotinen suosikki, joka toimii erinomaisesti lämpimässäkin ilmanalassa. Tuote tekee ihmeitä etenkin kuiva- ja herkkäihoisille ja sopii hyvin myös silmänympärysiholla käytettäväksi. Yhdistä joukkoon pieni tippa In Fioren Serum Ceratea jos haluat yllättää itsesi heleällä ja täyteläisellä iholla!
 • Agent Nateur Holi (Water) on geelimäinen kasvovesi, joka astuu hippusen verran seerumeiden puolelle laaja-alaisten vaikutustensa vuoksi. Voit kerrostaa nestettä ihollesi niin paljon kuin tahdot, se ei ala rullaantua tai tunnu tahmealta. Helmiuute tekee ihosta kauniin kuultavan.
 • In Fiore Vitale on napakka kasvovesi, joka antaa iholle nimensä mukaisesti elinvoimaa. Harmaa ja väsynyt iho saa kyytiä ja tilalle astuu levännyt, raikas hipiä.
 • Vintners Daughter Active Botanical Essence
  Vintner’s Daughter Active Treatment Essence
 • In Fiore Crème de Fleur Complexe Rejuvené
  In Fiore Complexe De Fleur Cellular Renewal Complex
 • Seed to skin The Alche’Mist
  Seed to Skin The Alche’Mist™
 • Kypris Antioxidant Dew
  Kypris Antioxidant Dew
 • Agent nateur h o l i ( w a t e r ) pearl and rose hyaluronic essence
  Agent Nateur Holi (Water) Pearl And Rose Hyaluronic Essence
 • In Fiore Vitale Toning Floral Essence
  In Fiore Vitale Toning Floral Essence

Ohuet, hyvin imeytyvät ja ihoa pehmittävät kasvoöljyt

 • Vintner’s Daughter Active Botanical Serum ei ole kulttiöljyn maineessa syyttä. Ohut, ihoon hyvin imeytyvä ja kauniin kuullon jättävä öljy on täynnä pitkän uuttoprosessin tiivistämää kasvivoimaa iholle tärkeine vitamiineineen, mineraaleinen ja rasvahappoineen. Ihominimalisti menee kesän läpi tällä ja saman sarjan hoitonesteellä.
 • Agent Nateur Holi (Oil) imeytyy ihoon nopeasti ja sopii niillekin, jotka eivät löydä helposti kasvoöljyistä mieleistään. Tuotteen tuoksu on pehmeän hunajainen ja vaikutukset ulottuvat anti-age-puolelta herkän ihon rauhoittamiseen.
 • De Mamiel Summer Facial Oil on varta vasten kesäajalle suunniteltu, kiinalaisen lääketieteen ja aromaterapian oppeja hyödyntävä kasvoöljy. Se vahvistaa auringon haittavaikutuksille altista ihoa. Tuoksu on kuin pullotettua aurinkoa!
 • In Fiore Comfrey Solution Botanique on vahvan yrttimäiseltä tuoksuva nesteet ja turvotuksen liikkeelle laittava tehoöljy, joka sopii käytettäväksi sekä kasvoille että vartalolle. Tuote on erityisen hyvä kesällä käytettäväksi, sillä se korjaa UV-säteiden aikaansaamia haittavaikutuksia. Iso pullo mahdollistaa lotraamisen ja pitää sinut hoidettuna pitkälle syksyyn.
 • Mara Sea Vitamin C Serum sisältää runsaasti C-vitamiinia, joka on tutkitusti iholle tärkeä antioksidantti. Ohuen ohut öljy humpsahtaa ihoon nopeasti eikä jätä lainkaan raskasta tai öljyistä oloa. Tuoksuttomuus miellyttää herkkänenäistä.
 • Vintner's Daughter Active Botanical Serum
  Vintner’s Daughter Active Botanical Serum
 • In Fiore Comfrey Solution Botanique
  In Fiore Comfrey Solution Botanique
 • Agent nateur h o l i ( o i l ) refining ageless face serum
  Agent Nateur Holi (Oil) Refining Ageless Face Serum
 • Mara Beauty Sea Vitamin C Serum
  Mara Beauty Sea Vitamin C Serum
 • De Mamiel Summer Facial Oil
  De Mamiel Summer Facial Oil

Mökkisauna ja kesäihon ekstratuotteet

Suurimman osan kesään kuuluu mökkeily ja mökkisauna. Saunominen tekee iholle hyvää, sillä se tehostaa ihon aineenvaihduntaa ja kuona-aineiden poistumista. Eri ihotyypit reagoivat löylyihin ja kuumuuteen eri tavalla. Herkälle iholle lämmönvaihtelut voivat olla rankka juttu, mutta seka- ja rasvaisen ihon omaavat voivat kokea löylyt puhdistavana ja raikastavana. Olipa ihotyyppisi mikä tahansa, harkitse saunanaamion käyttöä. herkkäihoinen suojaa sillä ihonsa kuumuudelta, tukkeumiin taipuva iho saa naamiosta lisäpontta ihon tasapainottamiselle. Voit käyttää saunanaamiota joko löylyissä tai viilennellessä itseäsi saunan ulkopuolella – pääasia, että tuotetta on mukava käyttää. 

 • Aika Pitta Deep Cleanser on ansainnut virallisen saunanaamion tittelin. Öljymäisiä ja savimaisia raaka-aineita sisältävä balmi pysyy iholla eikä sula kuumimmissakaan löylyissä, ja se suojaa etenkin herkkää ja haurasta ihoa. Laita naamio löylyihin, anna sen vaikuttaa läpi viilentelyjen ja pyyhi se lopuksi pois iholta.
 • Aikan Honey Hydration on kurkumankeltainen hunajanaamio, joka ravitsee ja hoitaa ihoa ja antaa sille antibakteerista suojaa. Koostumus on saunaan mainio, sillä tuote pysyy iholla eikä lähde valumaan hien mukana. Hinta-laatusuhde on erinomainen!
 • Argentumin Le Masque Infinie on epäpuhtaan ihon tehokas puhdistusapu. Kaoliini ja aktiivihiili tasapainottavat ihoa ja vähentävät tukkoisuutta ja tulehduksia, mutta tuote ei kuivata ihoa lainkaan.
 • Kypriksen Deep Forest Clay on pieniä rakeita sisältävä savinaamio, joka hoitaa ihon tasapainotuksen ja puhdistuksen lisäksi kevyen kuorinnan. Tuotteen tuoksu ilahduttaa joka kerta: raikas eukalyptuksen tuulahdus virkistää jo itsessään.
 • Argentum Le Masque Infini
  Argentum Apothecary Le Masque Infini
 • Kypris Deep Forest Clay
  Kypris Deep Forest Clay
 • Aika Wellness deep cleanser syväuhdistava naamio
  Aika Pitta Deep Cleanser
 • Aika Face Mask Honey Hydration
  Aika Face Mask

LUE MYÖS NÄITÄ