Talvi ja pakkaskausi voi olla rasite iholle. Hyvät tuotteet pitävät ihon kosteutettuna ja pehmeänä.

Vuodenajat: Ihonhoito talvella

Suomen pitkä kaamoskausi, oli maassa lunta tai ei, tuo mukanaan kylmän ulkoilman ja lämmitetyt huoneistot. Pakkasten myötä iho saattaa osoittaa kuivumisen merkkejä punoituksen, kiristelyn, kutinan tai hilseilyn muodossa. Vältät ongelmat antamalla iholle tehostetusti ravintoa ja lisäämällä aamu- ja iltarutiiniin kosteutuskerroksen tai pari lisää. Satsaa hyvälaatuisiin täsmätuotteisiin!

Ihonhoitotuotteiden kerrostaminen

Ihonhoitotuotteiden kerrostaminen on talvi-ihon syväkosteutuksen A ja O. Yhdistämällä vesi- ja öljymäisiä tuotteita kerroksittain annat iholle erilaisia kosteustekijöitä, joiden avulla ravinto saadaan paketoitua iholle muodossa, jonka se kykenee parhaiten hyödyntämään. Suosittelen levittämään kosteustuotteet iholle seuraavanlaisessa järjestyksessä.

 1. seerumi
 2. öljy tai balmi
 3. voide
 4. (mahdollisesti balmi)

Ideana on siirtyä kevyemmästä kosteutuksesta täyteläisempään. Testaa tätä omaa suosikkisysteemiäni, mutta kokeile vertailun vuoksi vaihtoehtoisiakin kerrostamistapoja. Osa lämpenee öljy-seerumi-voide-yhdistelmälle, osa seerumi-voide-öljy-kombolle. Käytä sitä tapaa mikä toimii parhaiten sinulle. Huomaathan, että balmi on tuhdimpi versio kasvoöljystä – se ei siis korvaa kasvovoidetta. Voit käyttää balmia joko öljyn korvaajana tai seerumi-öljy-voide-yhdistelmän lisäravitsijana, mutta vesi-öljykosteutuksen sisältävän voiteen roolia se ei korvaa.  

Tässä omat vinkkini talviajan parhaisiin, syväravitseviin kosteustuotteisiin: 

Seerumit: 

 • de Mamielin First Fix: rauhoittaa ja ravitsee, sopii herkimmällekin iholle – ja pulleuttaa ja napakoittaa ihon mahtavasti. First Fixistä on tullut pikavauhtia monen suosikkituote, jolla tuntuu olevan ihmeitätekeviä vaikutuksia aknesta, kuivuudesta ja herkkyydestä kärsivien kohdalla. Myös kiinteytystä kaipaavat ovat tyytyväisiä.
 • Kypriksen Antioksidant Dew: ohut ja silkkisen pinnan jättävä ikisuosikki on hinta-laatu-määrältään erinomainen. Herkkäihoisten rakastama ja heleyttävää kosteutusta etsivien ykköstuote!
 • In Fioren Serum Cerate: balmiseerumi, joka imeytyy hyvin ja antaa todella tiivistä ravintoa. Pieneltä vaikuttava tuubi on riittoisa ja hyvin antioksidanttipitoinen. Tuote on erityisen kuivaihoisten lemppari! Normaali- ja sekaihoisille se toimii parhaiten sekoitettuna maitomaisen seerumin joukkoon. Kokeile Antioksidant Dew’n ja Serum Ceraten miksausta – yhdistelmä on jumalainen.
 • De Mamiel First Fix Serum
  De Mamiel First Fix Serum
 • In Fiore Fleur Vibrante Serum Cerate
  In Fiore Fleur Vibrante Serum Cerate
 • Kypris Antioxidant Dew
  Kypris Antioxidant Dew

Kasvoöljyt:

 • In Fioren Solution Botanique -maksiöljyt: lutraa isoista pulloista säästelemättä ja nauti massiivimäärästä aromaterapiaa! Valittavissa on kolme eri öljyä omilla vaikutusfokuksillaan ja tuoksuprofiileillaan. Pohjaöljyjen ja eteeristen öljyjen lisäksi Solution Botanique -öljyissä on muun muassa maseroimalla uutettuja kasviaktiiviaineita, mikä nostaa öljyjen tehopotentiaalia hurjasti. Calendula on oma ikisuosikkini, vaikkakin kaikki vaihtoehdot ovat käytössä jossakin kohtaa vuotta. 
 • Kypriksen Beauty Elixir -öljyt sopivat myös niille, jotka eivät miellä itseään öljyihmisiksi. Kypriksen öljyt ovat tuhteja mutta imeytyvät ihoon kauniisti ja nopeasti. Täyteläisissä, pehmeästi ihoa hoitavissa öljyissä löytyy sopiva vaihtoehto kullekin ihotyypille. 
 • Vintner’s Daugherin Active Botanical Serum -öljy on kasvoöljyjen kuningatar ja vastaa haastavammankin ihon tarpeisiin. Kaipasitpa kiinteyttävää, ihon väriä tasoittavaa, tulehdusta laskevaa tai kosteuttavaa hoivaa, yllättää Vintner aina tehollaan. Ja tämä tuoksu, ahh! 
 • Kypris Beauty Elixir I – 1000 Roses
  Kypris Beauty Elixir I – 1000 Roses
 • In Fiore Fleur Vibrante Solution Botanique
  In Fiore Fleur Vibrante Solution Botanique
 • In Fiore Calendula Solution Botanique
  In Fiore Calendula Solution Botanique
 • Vintner's Daughter Active Botanical Serum
  Vintner’s Daughter Active Botanical Serum

Kasvovoiteet: 

 • Ranavatin Bakuchi-voide: täyteläinen ja tuhti kosteuttaja, joka imeytyy ihoon kauniisti. Tasoittaa ihon sävyä erinomaisesti. Jos olet runsaiden voiteiden ystävä, tulet ihastumaan Ranavatiin! 
 • Seed to Skinin The Cure: todellinen anti-agetehopaukku! Antaa iholle lisää kimmoisuutta ja kiinteyttä sekä ravitsee ihoa syvältä. Cure virkistää väsyneimmänkin ihon ja pulleuttaa juonteiden pohjat ylös. 
 • Argentum Apothecaryn La Potion Infinie: punoittavan ja tulehduksiin taipuvan ihon rauhoittaja – huomio akne-, rosacea- ja pod-ihoiset! Tasapainottavan vaikutuksen lisäksi voide kiinteyttää ihoa. Se tarvitsee allen öljyn, sillä voide imeytyy ihoon tosi mattaisesti – öljy aikaansaa silkkisen tuntuman yhdessä voiteen alla.
 • In Fioren Creme de Fleur: ohut ja ilmava, silti syväkosteuttava voide. Sopii kiinteytystä ja kirkastusta kaipaaville ja pelaa myös herkkäihoisille. Koostumus on täydellinen ja iho tuntuu voiteen levityksen jälkeen kuin olisit käynyt kasvohoidossa.
 • Ranavat Eternal Reign Renewing Bakuchi Crème
  Ranavat Eternal Reign Renewing Bakuchi Crème
 • Seed to Skin The Cure
  Seed to Skin The Cure
 • In Fiore Crème de Fleur
  In Fiore Crème de Fleur
 • Argentum Apothecary La Potion Infinie
  Argentum Apothecary La Potion Infinie

Kasvobalmit:

 • de Mamielin Skin Recovery Blend on täyteläinen, rauhoittava syväravinnepommibalmi herkille, punoittaville, erilaisista tulehduksista (akne, tukkeumat, rosacea, pod) kärsiville ihoille sekä kaikille, jotka kaipaavat tuhtia öljypohjaista kosteutta. Tässä balmissa on kasviöljyjen lisäksi mukana savea, mikä tekee tuotteen imeytymisen hiukan erityyppiseksi kuin tavallisen balmin kohdalla. Skin Recovery Blend on samaan aikaan mattamainen ja täyteläinen. Joillekin se imeytyy itsekseen kuin taika, jotkut saattavat kokea sen jäävän yksinään iholla liian tönköksi – silloin tippa kaksi toista kosteusöljyä tekee taikojaan ja kombo upahtaa ihoon ihanasti. de Mamiel kutsuu tuotetta itse ”puristetuksi seerumiksi”, minä nimeäisin tämän mieluusti myös yönaamioksi!
 • In Fioren Fleur Vibrante Healing Floral Essence on nimetty kultabalmiksi monen asiakkaani toimesta. Ihoon samettisesti sulava seos kehäkukan, ruusun, tyrnin ja jasmiinin tehopisaroita ravitsee, hoitaa ja uudistaa ihoa mahtavasti. Balmi on yksi parhaista hinta-laatusuhteen tuotteista jonka tiedän! Herkällekin iholle sopiva nektari toimii myös silmänympärysiholla ja sopii käytettäväksi öljyn asemesta tai seerumi+öljy+voide -kombon päällä.
 • Aikan silmänympärysbalmi on ansainnut paikkansa top 3 -balmien joukossa mahtavien asiakaspalautteiden ansiosta. Eräs käyttäjä luopui luomileikkauksesta tuotteen aikaansaamien napakoittavien vaikutusten vuoksi; toinen asiakas sai kaivaa saunasiidereiden ostotilanteessa henkilöpaperit tarkistettavaksi parinkymmenen vuoden tauon jälkeen. Keltainen tiivis ihmeaine sulaa iholla öljymäiseksi ja imeytyy öljyksi hyvin, eikä ole liian rasvainen edes meikin alla. Itse tupsautan tätä myös nasolabiaaliuurteisiin nenä-huulialueelle ja kulmien välisiin pystyjuonteisiin, ja balmi pehmentää näitä kaikkia näkyvästi.
 • De Mamiel Skin Recovery Blend
  De Mamiel Skin Recovery Blend
 • In Fiore Fleur Vibrante Healing Floral Essence / Face Balm Concentré
  In Fiore Fleur Vibrante Healing Floral Essence / Face Balm Concentré
 • Aika Wellness silmänympärysvoide
  Aika Eye Balm

Hyviä testailu- ja kerrosteluhetkiä! Muista että ihonhoito on nautinto, ei velvollisuus, ja anna laadukkaiden, ajatuksella valittujen tuotteiden ympäröidä sinut ravitsevalla ja hoitavalla voimalla sekä ihanilla tuoksuilla. Jo yksistään tämä kantaa sinut puoli matkaa kaamoksen yli!

LUE MYÖS NÄITÄ